Bieren
Meteen bij binnenkomst in onze winkel vindt u de speciaalbieren. We hebben ons toegelegd op een met zorg samengesteld en regelmatig wisselend assortiment. Wij volgen de laatste trends, de seizoenen en ook gewoon onze eigen smaak bij het bepalen van ons aanbod.
TIPS VAST ASSORTIMENT
Paix Dieu Triple
Brasserie Caulier
Paix Dieu is de vrucht van een ambachtelijke bereiding waarbij enkel traditionele processen worden toegepast, net zoals dat in de abdij vele eeuwen geleden gebeurde. Daarom wordt het Paix Dieu-bier niet gefilterd of gepasteuriseerd. Paix Dieu wordt slechts één keer per maand gebrouwen, bij volle maan. Elke fles draagt dus een maandvermelding.
Gouden Carolus Whisky Infused
Brouwerij Het Anker
Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Imperial Dark werd verrijkt met een infusie van Gouden Carolus Single Malt whisky. Dit resulteert in een uniek bier: krachtig en volmondig met subtiele toetsen van vanille, eikenhout en chocolade. Een keizerlijk brouwsel om te koesteren.
Monte Cristo Sherrywood Cuvée
Brouwerij Bosteels
Brouwerij Bosteels ging op zoek naar uitzonderlijke ingrediënten en innovatieve technieken om een buitengewoon en uniek bier te creëren, “Monte Cristo”. Een donker speciaalbier, zacht met een complex karakter. De unieke smaak en kleur zijn gebaseerd op een mix van vier mouten. De basis is gemaakt van gerst en tarwe. Zij geven de Monte Cristo zijn mysterieuze dieprode kleur en gebalanceerde, volle smaak.
De rijping op eik en sherry gedurende 11 weken brengt een mooie balans tussen zachte houttoetsen, subtiele noten van vanille, kruidige rondheid en een vleugje hazelnoot.
Tynt Meadow English Trappist Ale
Mount St Bernard Abbey
Tynt Meadow is een stevig bier en heeft aroma’s van donkere chocolade, drop en donker fruit. De afdronk is verrassend sprankelend.
Het is een dubbel bier dat wordt gebrouwen door Mount Saint Bernard Abbey in Leicestershire, Engeland. Het is het eerste trappistenbier uit Engeland en de abdij is de twaalfde trappistenbrouwerij ter wereld.
Orval
Brasserie d’Orval
Orval is een bier van hoge gisting en lange lagering. Op die manier krijgt het zijn complex-fruitige karakter en die subtiele harmonie tussen volrond en bitter. Na de hoofdvergisting volgt de navergisting in lagertanks. In die tanks worden ook aromatische hoppen toegevoegd. Dit zogenoemde dryhoppen geeft frisse hoparoma’s. Een jonge Orval verschilt duidelijk van een Orval van enkele maanden oud en is tot vele jaren na botteling uitstekend drinkbaar.